HTML

A világ gazda(g)sága

Mikor lesz vége, hogyan és hol kezdődött, friss információk érthetően a pénzügyi válságról.

Friss topikok

Európa megállíthatatlanul robog a totális központosítás felé. Közös gazdaságpolitika, közös bankrendszer, közös adórendszer. És mindennek következményeként közös, vagyis központosított kontroll.

Az egyes számú rövidtávú cél minden EU tagország számára a nagybankok patrimoniális helyzetének megszilárdítása, majd a költségvetési politika szigorítása minden egyes tagországban. Kerül, amibe kerül, ez vár ránk az elkövetkezendő években. Ezenfelül pedig persze megkezdődött a harc az egyelőre nem központosított banki információs rendszer (amely az adócsalás, valamint a tisztességtelen versenyhelyzet teremtésében főbűnösnek lett kikiáltva) egységesítésére, a nagy, brüsszeli központ, a Nagy BankTestvér kialakítására. Az eddig a privacy szempontjából megbízhatónak tartott országok, mint Svájc, Luxemburg vagy Ausztria, mind hajlandónak nyilatkoztak az európai banki információcsere-rendszerhez való csatlakozásra. Bezárul a kör.

Egyes európai országokban (mint Olaszországban) már működik a rendszer egyszerűsített változata. Úgy a magánszemélyek, mint a cégek minden egyes pénzügyi mozgásáról (legyen az akár egy 25 eurós átutalás a gyerek úszásórájára) a bankfiók automatikus jelentést tesz a központi bankok felé. A számlákon történő pénzmozgásokból (1000 euró fölötti pénzmozgás kizárólag átutalással bonyolítható), a kiadási oldalt elemezve a rendszer felméri, hogy az adott adóalanynak mekkora nagyságrendű bevételt kell produkálnia ahhoz, hogy ezeket a kiadásokat fedezni tudja. A két érték (a tényleges kiadási és a becsült bevételi) közötti eltérés pedig nem haladhat meg egy bizonyos mértéket, máskülönben azonnal adóügyi ellenőrzés alá vetik az érintett személyt.

A Big Bank Brother bevezetése nagyban hozzájárult a luxuscikkek (autó, ékszerek stb..) piacának gyakorlatilag egyik pillanatról a másikra történő összeomlásához, míg az 1000 eurós készpénzkorlátozás pedig további szektorok megzuhanásához vezetett. Hogy csak egy banális példával éljünk, egy igazgyöngy kiskereskedő panaszát hallgattuk a minap, aki arról mesélt, hogy kliensei nagy része mostanáig a szeretőinek ajándékot vásárló és bujkáló férjek közül került ki, most az 1000 eurós limit bevezetésével viszont ez a réteg kikerült a körből, senki nem szeretné ugyanis, hogy a drága ajándékoknak a számlakivonaton nyoma maradjon...
Hát igen, a szeretők sem maradtak ki a megszorításokból....

big brither

Címkék: bank banktitok Európa

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vilaggazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr775298120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nikolaj Tesla321 2013.05.17. 00:27:39

Tájékoztatás

Tisztelt Dr. Csányi Sándor! Tisztelt Potsubay Dóra!
A Polygon Társaság már 23 éve foglalkozott amerikai nemzetközi közép banki kártya rendszerek (Arksys, Euronet) és az amerikai-izraeli adatbiztonsági rendszerek, valamint IBM rendszerek zavartalan és csendes támogatásával Magyarországi központtal, de lokalizált tevékenységi területtel. A Polygon Társaság kijelenti, hogy mint a fent említett szoftverjogok és rendszertámogatási jogok képviselője nem tudja tovább folytatni tevékenységét az Önök gazdasági lépései következtében az Önök gazdasági környezetében. Kérjük haladéktalanul adjanak át minden jóhiszeműségünk okán az Önök birtokába került software-einkkel kapcsolatos bárminemű dokumentumot nekünk, vagy partnereinknek, az üzleti terveinket és egyéb dokumentációinkat pedig részünkre. Továbbá kérjük, nyugtassanak meg, hogy adatbiztonsági szabályaik megfelelőek voltak és Társaságunk és partnereink dokumentációi nem jutottak illetéktelen kezekbe.
Az OTP Bank számláinkat váratlanul blokkolta és megterhelte az elmúlt héten, így üzleti működtetésünk minden figyelmeztetésünk ellenére mára ellehetetlenülni látszik, minthogy saját számláinkhoz nem férünk hozzá. Valamint felhívom arra a nem jelentéktelen tényre a figyelmét, hogy egyes ügyfeleink a jogdíjakat Társaságunk számláira utalták a múltban és ha a jövőben is így járnának el, akkor ezen összegek az OTP Bank ellenőrzése alá kerülnek majd. Ezeket az összegeket a legtöbb esetben idáig mi utaltuk tovább a rendszertulajdonosoknak. Az OTP Bank a befolyó összegeket a mi álláspontunk szerint nem incassálhatja felelőtlenül és egyoldalúan az ügyfelek előzetes tájékoztatása nélkül. Az OTP Bank 2013.Május 06-án közölt információiból azt a kijelentést, hogy „kezdjenek tőkét gyűjteni!” személyesen sérelmesnek és udvariatlannak találjuk, nem kívánunk tárgyalni Önökkel. Wolf László és társaságunk egyik igazgatója között végbement 2012-es tárgyalás nem mutatta Társaságunk gyors eltörlésének lehetőségét, ismertettük Társaságunk üzleti tevékenységét és céljait.
A rendszerek által tárolt és ellenőrzött pénzügyi adatok folyamatos áramlása és tisztántartása a garanciája a Magyarországon lévő, átmenő befektetések és pénzmozgások controllált áramlásának.

Folytatáshoz a teljesfájl:data.hu/get/6547521/tajekoztatas.rtf
süti beállítások módosítása