HTML

A világ gazda(g)sága

Mikor lesz vége, hogyan és hol kezdődött, friss információk érthetően a pénzügyi válságról.

Friss topikok

Június 17-18-án Észak-Írország, pontosabban Fermanagh, azon belül is a Lough Erne Golf Resort fog otthont adni a világ 8 vezető hatalma éves összeröffenésének. 

Ha a helyet jól is választották meg a szervezők, az odavezető út (mármint maga Fermanagh város) azonban nem tűnt államfő-kompatibilisnek. Ennek oka az, hogy a mintegy 55.000-es lélekszámú észak-ír városkát is elérte a Nagy Gazdasági Világválság. Bezárt és elhanyagolt küllemű boltok, lézengő állástalan emberek. Mindez egy rendhez és tisztességhez szokott kisvárosban talán még feltűnőbb, mint egy amúgy is zsúfolt-nyüzsgő metropolisz esetében. 

A városka vezetői a G8 szervezőivel karöltve elgondolkodtak tehát, mit lehetne tenni, hogy Obama-nak, Merkel nagyasszonynak és a többieknek ne kelljen ilyen elkeserítő és elszomorító "tájképben" gyönyörködniük, miközben megérkeznek a Lough Erne Golf Resort ötcsillag-pluszos tárgyalótermeibe.

És megszületett az ötlet. Állítsunk fel kamu boltokat Fermanagh-ban! És lőn. Az elhanyagolt és koszos boltokat hirtelen felváltották az áruval teli polcok látványa és a működő fermanagh-i gazdaság illúziója. Mindez mellesleg kartonpapírból, szépen megrajzolva, kiszínezve filccel és a kirakatokra ragasztva. 

Így már megnyogodhatnak a G8-ak. Jó szórakozást!

IRISH-G8/FAKESHOPS

Egy fermanagh-i csődbe ment hentesbolt, amely csodák csodája, hirtelen újra működni látszik, néhány ügyes kéznek köszönhetően

lough erne

És a Resort, ahol a nagyok találkoznak. Ez tényleg működik.

Címkék: kamu Észak-Írország G8

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vilaggazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr685347182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása