HTML

A világ gazda(g)sága

Mikor lesz vége, hogyan és hol kezdődött, friss információk érthetően a pénzügyi válságról.

Friss topikok

Az Amnesty International a napokban hozta nyilvánosságra 2013-as jelentését (2012-re vonatkozóan), 159 országot górcső alá véve az emberi jogok tiszteletben tartásának tekintetében.

Az illegális bevándorlók esetében a 159 vizsgált ország mintegy felében a letelepedési kérelem elbírálásának procedúrája során visszaélések fordultak elő a kérelmek jogos elutasítása érdekében. A világon 214 millió illegális bevándorló nem kapott védelmet és ellátást sem saját országától, sem a befogadó országtól. 

A bevándorlók számának rohamos növekedésével párhuzamosan a befogadó országok egyre inkább hajlanak az emigrációt korlátozó - vagy legalábbis nehezítő - rendeletek meghozatalára, amely tényt az Amnesty International el is ítélt jelentésében: "Amíg a katonai szállítmányok minden probléma nélkül jutnak át a határokon, a fegyverek elől menekülő embereknek immár szinte lehetetlen átlépni azokat.. A világ egyre veszélyesebb a menekültek számára"

A Caritas adatai szerint csak 2011-ben Németországba 570.000, Nagy-Britaniába 193.000, Franciaországba 210.000 menedékjogot kérelmező új bevándorló érkezett, elsősorban Szíriából, Líbiából, Marokkóból, Ghánából, Tunéziából, Nigériából, Az általános eljárás szerint az országba való belépés után táborokban kerülnek elhelyezére, amíg a letelepedési kérelmük elbírálásra nem kerül, ezalatt az időszak alatt nem dolgozhatnak, viszont Olaszországban például fejenként napi 45 euró (kb. 12.000 forint) állami támogatásban részesülhetnek, étel, ruhanemű és készpénz formájában. A menedékjogi kérelmek elbírálási ideje változó - az országtól függően is - , 3 hónaptól  akár évekig is tarthat. Németországban 2012-ben a 64.539 menedékjogi kérelemből mintegy 10.000 került elfogadásra (kb. 15%, ez az arányszám a többi elsődleges fogadó országban is hasonló vagy még rosszabb), a menekültjogot kérő azonban ritkán kerül vissza saját országába; a gyűjtőtábor elhagyása után kezdődik a lézengő periódus, ami addig tart, amíg az illető lakhelyet és állandó bevételt biztosító munkát nem talál. 

Május 11-én Milánóban egy 31 éves ghánai, a kérelem elutasítása utáni dühében ámokfutásba kezdett egy csákánnyal a kezében, 3 embert megölve.  

A mai hír két nigériariról szól, akik különös kegyetlenséggel lefejeztek (!) egy brit katonát a nyílt utcán. Dolguk végeztével még véres kézzel videófelvételt is készítettek saját magukról, amelyben Allahot éltetik és figyelmeztetik a briteket (és valószínűleg az egész nyugati világot..), hogy soha nem lehetnek majd nyugton és tartsanak csak hasonló esemményektől. 

De azért mi tartsuk tiszteletben az emberi jogaikat. 

londra

Címkék: machete London Nigéria Amnesty International

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vilaggazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr885313963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása