HTML

A világ gazda(g)sága

Mikor lesz vége, hogyan és hol kezdődött, friss információk érthetően a pénzügyi válságról.

Friss topikok

tesssssco

Egyre kevesebbet ér a havi keresetünk, már ha van. Ezenfelül pedig egyre kevesebb készpénz forog a zsebekben. 

Első hallásra az első tény tűnik a súlyosabbnak, hosszú távon azonban jobban kellene aggódnunk a készpénzforgalom minimalizálására irányuló összeurópai háború kibontakozásának. Ezt a legjobban a kereskedelem azon szereplői érezték meg, ahol mindezidáig a készpénze költés volt a jellemző, mint például a szupermarketekben, a heti bevásárlás intézésekor.

A kisebb-nagyobb vásárlásokra kért kölcsönök esetén helyben 1 óra alatt történő hitelelbírálás már a múlté. Érkeznek a multik saját bankjai. Az elkövetkezendő 2 évben a Marks & Spencer 50 fiókot nyit a boltjain belül, klasszikus banki szolgáltatásokat nyújtva, de kiemelkedően kedvező feltételeket kínálva a saját boltjaiban történő vásárlás esetén.

A Sainsbury szupermarket-lánc a Lloyds Banking Group-pal együttműködve nyitotta meg fiókjait, szintén az értékesítési pontok területén.

A Tesco sem maradt le a sorban és 2008 óta nyújt teljeskörű pénzügyi szolgáltatásokat ügyfeleinek.

Magyarországon a Tesco egyelőre a Budapest Bankra támaszkodik az áruhitelek tekintetében, 

Egy 3000 angol font értékű árukölcsön 4 éves futmaidővel havi 79,15 fontunkba kerülne Angliában a Tesco Banknál, a teljes visszafizetendő összeg így a 4 év alatt 3799 font, vagyis 12,8% lenne a THM. Mindez a Budapest Bank jelenlegi ajánlataival 23-30% között ingadozik. 



 

Címkék: bank Tesco THM Marks & Spencer Budapest Bank

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vilaggazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr475301906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása