HTML

A világ gazda(g)sága

Mikor lesz vége, hogyan és hol kezdődött, friss információk érthetően a pénzügyi válságról.

Friss topikok

Amikor nem más, mint az Európai Unió kéri mi, földi halandók segítségét, kötelességünk a rendelkezésére állni.

foto (1).PNG

Egy nem is újdonsült uniós kezdeményezésről van szó, amelynek lényege, hogy az állampolgárok közreműködését kérik a legfontosabb döntések meghozatalában: helyt kap minden ötlet, vélemény, tanács, állásfoglalás az online diszkussziókban. A www.yourideasforeurope.eu  oldalon (magyar nyelven is elérhető) szeptember 23 és október 23. között például az Egységes Piac hónapja alkalmából 4 témában kérik a véleményünket: munkahelyteremtés, szociális jogok, bankok és az e-kereskedelem.

Az ötletek aztán felkerülnek a honlapra, "szavazhatóak" és kommentelhetőek lesznek. 

foto (2).PNG

A zsűri által öt legígéretesebbnek ítélt ötletet szerzői aztán meghívást kapnak majd az október 23-án az Európai Parlamentben tartandó televíziós vitára.

Az ötlet nem tűnik rossznak, kár hogy ezért a munkáért elvileg rendkívül kompetens szakértők vesznek fel nagyon sok pénzt. Ha már itt tartunk, elegendő lenne országonként online munkacsoportok létrehozása a mostani politikai pártok hierarchiájával, akik csak és kizárólag a gazdasági problémák megoldásán dolgoznának, elkerülendő így a politikai vitákkal járü időveszteséget. Online és anonim munkacsoportokról lenne szó, teljesítményarányos fizetéssel. Utópia. 

Jó álmodozást, jó ötletelést mindenkinek!

Címkék: EU

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vilaggazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr555549017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása