HTML

A világ gazda(g)sága

Mikor lesz vége, hogyan és hol kezdődött, friss információk érthetően a pénzügyi válságról.

Friss topikok

hollande-bras-airJean-Paul Fitoussi közgazdász által került megszervezésre Párizsban az Új Világ Fórum, ahol politikusok, közgazdászok és vállalkozók cserélnek eszmét a gazdasági válságból kilábalás lehetőségeiről. A találkozón részt vett Francois Hollande és Angela Merkel is, aki felhìvta Hollande figyelmét a francia adósságállomány mihamarabbi csökkentésére. Hollande 2016-ra prognosztizálta országa mérlegének pozitìvba fordulását. A francia államfő hangsúlyozta ezen felül, hogy a megszorìtó intézkedéseken túl a gazdasági növekedésre is koncentrálni kell. A kizárólag a megszorìtásokra alapuló gazdaságpolitika ugyanis leblokkolja a fogyasztást, következésképpemn az egész gazdaságot.

Az erre vonatkozó tanulmányokat Alain Couttolence, a Nielsen Europa vezérigazgatója tárta a nyilvánosság elé:

"Eddig a fogyasztók a nagyobb kiadásokról mondtak le, új autó, új lakás. Olyan pontra érkeztünk azonban, hogy most már a mindennapi kis kiadások is gondot jelentenek"

Címkék: gazdasági válság Párizs Hollande Angela Merkel Jean-Paul Fitoussi Új Világ Fórum

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vilaggazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr285232216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása