HTML

A világ gazda(g)sága

Mikor lesz vége, hogyan és hol kezdődött, friss információk érthetően a pénzügyi válságról.

Friss topikok

Immigrati-spagna-300x157Spanyolország szigorìt. A szabályos dokumentumokkal nem rendelkező külföldiek (a becslések szerint Spanyolországban kb. félmillióan, ebből 160.000-en pedig az EU-n kìvülről érkeznek, őket érinti az új törvény) nem kaphatnak többé dìjmentes orvosi ellátást, amely a sürgősségi ellátásra, a terhesgondozásra, valamint a kiskorúak ellátására korlátozódik ezentúl.

A spanyol egészségügyi reform szeptemberben 10%-ot vett el az egészségügyre szánt éves keretből, nagyrészt az illegális bevándorlók kárára. Ennek következményeképpen - ahogy ez lenni szokott - , a privát biztosìtók máris kivetették a szemüket az "új lehetséges célcsoportra" és kedvezményes biztosìtási ajánlatokkal bombázzák az illegális bevándorlókat. Az árak havi 55 eurótól kezdődnek, a 65 éven felüliek pedig havi 155 euró kifizetésével érezhetik biztonságban magukat. Nagy érdeklődésre azért nemigen számìthatnak. 

A törvény tavaly szeptemberében lépett életbe, mégis most került csak fókuszba annak kapcsán, hogy egy 28 éves szenegáli bevándorló elhunyt tuberkulózisban, miután egy mallorcai kórházban nem voltak hajlandóak kezelni a férfit,  aki háromszor is a kórházhoz fordult kezelésért. 

Az emigránsokat védő szervezetek természetesen azonnal rasszistának titulálták az új törvényt, amely szerintük csak kiélezi szociális ellentéteket a helyiek és a bevándorlók között. Madridban eközben több százan vonultak fel, diszkriminatìvnak titulálva az új rendelkezést. 

Címkék: egészségügy Spanyolország illegális bevándorló

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vilaggazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr985287995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása